Vuokra-asuntotarjonnan lisääminen Muhoksen kunnan alueelle

Vuokrataso on viime vuosina noussut Muhoksella niin korkealle, että Oulun kaupungista saa asunnon vuokrattua edullisemmin mitä Muhokselta. Lisäksi olemassaolevien asuntojen kunto ei ole ajan hengen mukainen.

Me Muhoksen kunnanvaltuutetut (ja varavaltuutetut) esitämme, että kunnassa aloitetaan pikaisesti selvitys vuokra-asuntojen rakentamisesta ja hankkeeseen liittyvistä rahoituksista esimerkiksi leasingrahoituksen muodossa ja ym. seikoista jotka lisäisivät kuntalaisten mahdollisuutta saada edullisia vuokrattavissa olevia asuntoja.

Muhoksen kunnan elinvoiman ja vetovoimaisuuden kehittämiselle ja lisäämiselle olisi erittäin tärkeä, että Muhoksen kunnalla olisi tarjota kunnoltaan hyviä ja kohtuullisella vuokralla olevia asuntoja esimerkiksi pienkerrostalon tai rivitalon muodossa lähellä lukiota tai ammattioppilaitoksia. Näin ollen tarvittaessa tehdään kaava-muutos, jolloin rakentaminen olisi mahdollistettavissa halutulle tontille. Ko. alueelle sallittaisiin rakentaa yksinkertaisemmin ja halvemmalla poiketen liiallisen korkeatasoisista laatutavotteista.

Ajan saatossa vuokra-asunnot maksavat kulut takaisin mm. vuokrien ja verotulojen muodossa.

Muhoksella 11.11.2019

 

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa